Emírségek

Egyesült Arab Emirségek

Az Egyesült Arab Emírségek Délnyugat-Ázsia országainak egyike. Az Arab-félsziget perzsa-öböli partján fekszik, területe nem túl jelentős, mindössze 77 700 km², de folyamatos határvitái vannak a szomszédos Szaúd-Arábiával. Népessége meghaladja a 4,5 millió főt, és folyamatosan növekszik. Fővárosa Abu Dhabi, mely az ország második legnagyobb városa. A jelentősebb városok a tengerpart mellé települtek. Itt található az ország legnagyobb városa is, Dubai.

Abu Dhabi

A Perzsa-öböl partján fekvő Abu Dhabi az Egyesült Arab Emirátusok 7 emírségének legnagyobb és egyben a leggazdagabb emírsége. Területének nagy részét homok és kő borítja. Az emírséghez tartozik közel 200 sziget is, mely mind természeti, mind történelmi és régészeti értékekben gazdag.

Ajman

Ajman a 7 emirátus közül a legkisebb. Partszakasza 16 km hosszú és itt található az Egyesült Arab Emírátusok legtisztább tengere. Turizmusa fellendülőben van, a kis halászfaluk lassan üdülőparadicsomokká alakulnak át.

Dubai

Dubai a Perzsa-öböl déli partján, közvetlenül a tengerparton helyezkedik el, hátországa egy hatalmas, homokos sivatag. Az emírség 3900 négyzetkilométer nagyságú, lakossága kétmilliós, ennek egyötöde helyi állampolgár, a többi vendégmunkás. Éghajlata alapvetően két évszakos: a nyár áprilistól novemberig, a tél decembertől márciusig tart rövid átmeneti időszakokkal.

Fujairah

Fujairah az Egyesült Arab Emirátusok hét emírségének egyike, az Indiai-óceán és a Hadzsar-hegység között terül el az Ománi-öböl partján, 2 órányi autóútra Dubaitól. Ez az egyetlen emirátus, aminek nincs tengerpartja a Perzsa-öbölben. A nyári szezon májustól szeptemberig, míg a téli szezon októbertől áprilisig tart.

Sharjah

Sharjah az Egyesült Arab Emirátusok hét emírségének egyike és az egyetlen, amelynek a Perzsa-öbölben és az Ománi-öbölben is van tengerpartja. Sharjah Dubai mellett fekszik, gyakorlatilag a külvárosának is tekinthető, hiszen rengetegen ingáznak innen Dubaiba.

Ras al-Kaimah

Ras al-Khaimah az Egyesült Arab Emírségek hét emirátusának egyike, nevének jelentése: „a sátor teteje”. Az emirátus az ország északi részén terül el, 1 órányi autóútra Dubaitól, központja és legnépesebb városa Ras Al Khaimah. Változatos tájával, a Perzsa-öböl mentén húzódó 64 km hosszú homokos partjával, hegyvonulataival, egész évben napsütéses időjárásával és kulturális örökségével csábítja a látogatókat.

Umm al-Quwain

Umm al-Quain az Egyesült Arab Emirátusok 7 emírségének egyike, elhelyezkedését tekintve Ajman és Ras al-Khaimah között található, Ázsiát Indiával összekötő létfontosságú kereskedelmi útvonal mentén. Az emírséget 1775-ben Majid Al Mualla sejk alapította, lélekszámát tekintve a legkisebb a 7 emírség közül.

Infóvonal

Hívjon minket bizalommal:

+36 1 266 9911